Algemeen

Een overkapping plaatsen is niet een beslissing die je zomaar neemt. Het zal een weloverwogen besluit zijn waarbij je de nodige vragen kunt hebben. Hieronder zie je de meest gestelde vragen. Mocht jouw vraag er niet bij staan of het antwoord niet voldoende is kun je altijd het contactformulier invullen, tijdens openingstijden bellen met 013-4550860 of kom gezellig langs in onze showroom in Tilburg.

Moet ik een vergunning hebben?

In de meeste gevallen niet maar dit kan je het beste bij de gemeente navragen. In de gemeente Tilburg is het bijvoorbeeld afhankelijk van de grootte van de overkapping, de afstand vanaf de hoofdbebouwing en de restruimte op jouw perceel. Voor meer informatie kun je terecht op de website van jouw gemeente.

Kunnen jullie mijn vergunning regelen?

Nee, in de meeste gevallen zal je dit zelf moeten doen, maar wij kunnen wel helpen bij het aanleveren van de benodigde gegevens.

Moet er fundering komen?

Bij de meeste overkappingen adviseren wij een fundering aan te leggen. Bij een aluminium veranda dak worden meestal betonpoeren gebruikt, en afhankelijk van de extra elementen bij jouw overkapping kunnen er extra funderingsopties aangelegd worden, bijvoorbeeld een betonband onder een glasschuifwand of een gehele fundering wanneer er kozijnen geplaatst worden.

Bij een houten overkapping wordt de fundering gevormd door spiesen die de grond in gaan.

De meeste funderingen zitten ongeveer 5 centimeter in de grond.

Hoe lang heb ik garantie?

Indien wij de veranda monteren heeft de klant altijd 1 jaar garantie op eventuele lekkages. Standaard zit er voor aluminium 10 jaar garantie op het aluminium en 10 jaar garantie op de polycarbonaatplaten, voor houten overkappingen geldt ook 10 jaar garantie op verduurzaamde (geïmpregneerde) materialen. Om gebruik te kunnen maken van de garantie moet je wel een aankoopbewijs kunnen overleggen.

Is het makkelijk te monteren?

Ja, de meeste overkappingen worden dusdanig geleverd dat ze ook door de handige doe-het-zelver zelf in elkaar gezet kunnen worden. Bij de standaard overkappingen van Gardendreams wordt bijvoorbeeld een duidelijke doe het zelf DVD bijgeleverd.

Hoe lang duurt het monteren?

Meestal staat het dak binnen een dag wanneer onze ervaren mensen het komen plaatsen. Door bijzondere omstandigheden kan het natuurlijk langer duren, maar dit valt meestal te voorzien. Het is ook mogelijk dat je een overkapping zelf plaatst, want bij de meeste overkappingen worden duidelijke instructies geleverd.

Kan ik op de veranda lopen?

In de meeste gevallen kan de veranda het gewicht van een persoon dragen, zeker wanneer het gaat om de houten overkappingen. Voor de aluminium overkappingen adviseren we echter om niet rechtstreeks op de platen te gaan staan. De constructie kan 75 kg tot 90 kg per m2 belasting dragen. Je kunt het beste een plank met een klos op de constructie leggen.

Wat moet ik doen met mijn bestaande pvc pijp langs de muur?

Die kun je door het dak heen laten lopen of bestaande PVC pijp wordt afgezaagd en laat dit afwateren op het veranda dak.