Veelgestelde Vragen

Veelgestelde Vragen

Een overkapping plaatsen is niet een beslissing die u zomaar neemt. Het zal een weloverwogen besluit zijn waarbij u de nodige vragen kunt hebben. Hieronder ziet u de meest gestelde vragen. Mocht uw vraag er niet bij staan of het antwoord niet voldoende is kunt u altijd het contactformulier invullen, tijdens openingstijden bellen met 013-4550860 of langskomen in onze showroom in Tilburg.

Algemene vragen

Moet ik een vergunning hebben?

In de meeste gevallen niet maar dit kan u het beste bij de gemeente navragen. In de gemeente Tilburg is het bijvoorbeeld afhankelijk van de grootte van de overkapping, de afstand vanaf de hoofdbebouwing en de restruimte op uw perceel. Voor mee informatie kunt u terecht op de website van uw gemeente.

Kunnen jullie mijn vergunning regelen?

Nee, in de meeste gevallen zal u dit zelf moeten doen, maar wij kunnen u wel helpen bij het aanleveren van de benodigde gegevens.

Moet er fundering komen?

Bij de meeste overkappingen adviseren wij een fundering aan te leggen. Bij een aluminium veranda dak worden meestal betonpoeren gebruikt, en afhankelijk van de extra elementen bij uw overkapping kunnen er extra overkappingen aangelegd worden, bijvoorbeeld een betonband onder een glasschuifwand of een gehele fundering wanneer er kozijnen geplaatst worden.

Bij een houten overkapping wordt de fundering gevormd door spiesen die de grond in gaan.

De meeste funderingen zitten ongeveer 5 centimeter in de grond.

Hoe lang heb ik garantie?

Indien wij de veranda monteren heeft de klant altijd 1 jaar garantie op eventuele lekkages. Standaard zit er voor aluminium 10 jaar garantie op het aluminium en 10 jaar garantie op de polycarbonaatplaten, voor houten overkappingen geldt ook 10 jaar garantie op verduurzaamde (geïmpregneerde) materialen. Om gebruik te kunnen maken van de garantie moet u wel een aankoopbewijs kunnen overleggen.

Hoe lang duurt het monteren?

Meestal staat het dak binnen een dag wanneer onze ervaren mensen het komen plaatsen. Door bijzondere omstandigheden kan het natuurlijk langer duren, maar dit valt meestal te voorzien. Het is ook mogelijk dat u een overkapping zelf plaatst, want bij de meeste overkappingen worden duidelijke instructies geleverd.

Is het makkelijk te monteren?

Ja, de meeste overkappingen worden dusdanig geleverd dat ze ook door de handige doe-het-zelver zelf in elkaar gezet kunnen worden. Bij de standaard overkappingen van Gardendreams wordt bijvoorbeeld een duidelijke doe het zelf  DVD bijgeleverd.

Kan ik op de veranda lopen?

In de meeste gevallen kan de veranda het gewicht van een persoon dragen, zeker wanneer het gaat om de houten overkappingen. Voor de aluminium overkappingen adviseren we echter om niet rechtstreeks op de platen te gaan staan. De constructie kan 75 kg tot 90 kg per m2 belasting dragen. Je kunt het beste een plank met een klos op de constructie leggen.

Wat moet ik doen met mijn bestaande pvc pijp langs de muur?

Die kun je door het dak heen laten lopen of bestaande PVC pijp wordt afgezaagd en laat dit afwateren op het veranda dak.

 

Vragen Aluminium Overkappingen

Wat zijn de hoogtes van een veranda dak?

Dat is variërend. Standaard nemen we een doorloophoogte van tussen de 205 cm en 215 cm. Maar hier kan best van worden afgeweken, als men de hoogte niet haalt of als er een andere reden is.
Voorbeeld: ik heb een hoogte van 270 cm (muur), ik wil een veranda van 300 cm diep, welke doorloophoogte heb ik dan? 270 cm – 3 x 14 cm (14 cm per meter) = 228 - 15 cm (muurprofiel) = 213 doorloophoogte

Zijn er meerdere kleuren?

Er zijn verschillende RAL kleuren te verkrijgen. De basiskleur is RAL 9001 (crème wit) RAL 9016 (wit) RAL 7016 (antraciet structuur lak). De rest van RAL kleuren is tegen meerprijs te bestellen.

Is er altijd een 3e paal nodig?

Vanaf de 400 cm standaard wel. Mocht de klant dat niet willen dan is er de mogelijkheid voor een verstevigde goot (tegen meerprijs) of een verstevigingsbalk van 15 cm hoog.

Hoe is de aansluiting tegen de muur?

Muurprofiel wordt d.m.v. slagpluggen vast gezet. Bovenzijde wordt afgekit met siliconenkit.

Is de aluminium veranda onderhoudsvrij?

Nee, we noemen het onderhoudsarm, ook een veranda moet af en toe schoon gemaakt worden. Maar een veranda is wel heel gemakkelijk in onderhoud.

Zijn de platen UV bestendig?

Platen zijn aan de bovenzijde UV bestendig.

 

Vragen Houten Overkappingen

Is de houten veranda onderhoudsvrij?

Wanneer het hout van de overkapping geïmpregneerd is heeft u er weinig onderhoud aan. Onbewerkt Lariks/Douglas hout (waar de meeste van onze overkappingen van gemaakt zijn) wordt naar verloop van tijd grijs, maar dit is alleen cosmetisch. Wij raden u wel aan om het hout te bewerken met een tuindecoratiebeits. Deze beits beschermt het hout maar sluit de houtstructuur niet af, waardoor het hout nog langer in optimale conditie blijft.

 

Staat uw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in, bel ons op 013-4550860 of kom langs in onze showroom in GroenRijk Tilburg.